Kanadan kisaviikonlopun viimeinen harjoitussessio sujui todella vaikeasti. Montrealissa on satanut vettä koko aamun, joten olosuhteet olivat todella heikot. Radan pinta parantui hieman session loppupuolella, mutta ei läheskään kuivaksi.

Sessiossa nähtiin kolme kuskia ihan omassa luokassaan. Fernando Alonso sekä Sebastian Vettel vaihteli johtopaikkaa läpi harjoituksen, mutta lopulta espanjalainen peittosi Vettelin vain viiden sadasosan turvin. Pierre Gasly ajoi kuitenkin harjoitusten viimeisellä ajalla toiselle vain kahden tuhannesosan verran.

Charles Leclerciä ei nähty radalla kertaakaan. Ferrari ilmoitti session aikana vaihtavan monacolaiselle täysin uuden moottorin. Leclerc lähtee sunnuntain kilpailuun joukon perältä.

Myös Red Bull oli ongelmissa. Talli sai ajettua vain muutaman kierroksen, eikä tulos päätä huimannut. Sergio Perez nousi session lopussa kahdeksanneksi. Max Verstappen sai ajettua teoriassa vain yhden puhtaan kierroksen aivan loppuhetkillä. Tämä nosti hollantilaisen sijalle yhdeksän

Valtteri Bottaksen kyyti oli paranemaan päin, mutta kärkikymmenikkö jäi silti haaveeksi. Bottas oli lopulta 11:ta. Hänen eteensä asettui Ferrarin Carlos Sainz.