F1-radalla ensimmäistä kertaa tällä kaudella esiintynyt Sebastian Vettel tarjoili Australian yleisölle viihdettä ensimmäisen harjoituksen päätteeksi. Saksalaisen auton pettäessä session viime hetkillä päätti Vettel hypätä ratavirkailijan skootterin selkään, ja ajaa itse varikolle.

Vettel teki näin kuitenkin viisi minuuttia harjoituksen päättymisen jälkeen. Säännöissä sanotaan, että kuljettaja ei saa palata radalle ilman lupaa viisi minuuttia ruutulipusta.

Säännön toteutuakseen kuljettaja ei kuitenkaan tarvitse lupaa FIA:lta. Kuljettajat saavat palata varikolla rataa pitkin kävellen tai kulkuneuvolla, jos ratavirkailija on antanut tähän luvan. Vettel väittää saaneensa skootterin omistaneen ratavirkailijan siunauksen.

– Minulla oli ongelmia auton kanssa, joten parkkeerasin sen huomatessani savun. Teimme kaiken, jotta olisimme minimoineet auton vahingot, Vettel kommentoi Autosportille.

– Sitten kysyin saisinko jo palata varikolle. Heidän mukaansa joku oli tulossa hakemaan minua. Sitten yksi kaveri ilmestyi skootterin kanssa. Minä kysyin lupaa ajaa sitä, sillä olisin mielummin kuski kuin matkustaja. Sitten hän antoi minulle avaimet ja toivotti hyvää matkaa.

– Tietysti minä haluaisin autoni toimivan niin, etten joutuisi tähän tilanteeseen. En minä ole täällä ajamassa skootteria, Vettel päätti.

Saksalainen on tällä hetkellä tuomariston puheilla selvittämässä, tuleeko tilanteesta mahdollista rangaistusta.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.