Kansainvälinen autoliitto FIA on suorittanut sisäisen tutkintansa Abu Dhabin GP:n lopputapahtumista. F1-sarjan jo viikkoja kohuttu loppuhuipennus saadaan vihdoin päätökseen maanantaina, kun FIA kertoo löytönsä talleille.

Vielä ei ole varmaa, julkistaako autoliitto tuloksiaan julkisesti. Välittömästi kilpailun jälkeen FIA:n mukaan kyseessä oli puhdas väärinkäsitys, mutta tämä ei kelvannut moottoriurheilufaneille.

Tutkinta tulee siis määrittämään F1-sarjan tulevaisuuden uskottavuuden monelle taholle. Tallit sekä kuljettajat ovat kritisoineet kilpailunjohtaja Michael Masin päätöstä muovata sääntöjä loppuhuipennuksen aikaansaamiseksi kovasti terassikaudella.

FIA:n mukaan Masin sivuuttaminen F1-sarjan kilpailunjohtajana on mahdollista, mutta varmuutta tälle ei vielä ole.

Seitsenkertainen maailmanmestari Lewis Hamilton on ilmoittanut päättävänsä uransa jatkosta kuullessaan FIA:n tutkinnan tuloksen. Britti oli Abu Dhabin loppuratkaisun suurin kärsijä, kun mies menetti historiallisen kahdeksannen mestaruutensa viimeisellä kierroksella Max Verstappenille. Mestaruustuloksen muuttaminen on kuitenkin hyvin epätodennäköistä, sillä hollantilainen tai Red Bull ei tehnyt tilanteessa mitään väärää.