Mercedes-kuljettaja Lewis Hamilton antoi kaikkensa, jotta hänen MM-vihollinen Max Verstappen ei olisi päässyt juhlimaan kotikilpailunsa voittoa.

Red Bullin vauhti osoittautui kuitenkin seitsenkertaiselle maailmanmestarille liian kovaksi, mutta Hamilton nautti silti kilpailusta ja etenkin Zandvoortin radasta sekä yleisöstä.

– Mikä kilpailu, mikä yleisö! Tämä oli mahtava viikonloppu, fiilisteli Hamilton heti kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

– Max teki loistavaa työtä, onnittelut hänelle. Annoin kaikkeni ja puristin todella kovaa, mutta he olivat vain liian nopeita.

Hamilton koki Verstappenin päässeen häntä helpommin kierroksella ohitettavista läpi.

– Aion alkaa kutsua häntä Nooaksi, sillä hän pääsi aina ruuhkasta läpi. Viimeinen kierros oli kilpailun paras hetki. Yksi kierros kevyellä autolla. Tämä on yksi suosikkiradoistani, sanoi Hamilton.

Lewis Hamilton putosi kakkossijan myötä MM-pisteissä toiseksi. Kärkikaksikon erottaa vain kolme MM-pistettä. Britillä on jo ensi viikonloppuna mahdollisuus napata pistejohto takaisin, kun karavaani jatkaa moottoreiden päristelemistä Italian Monzassa.