Formula 1 -sarjassa on käynnissä kutkuttavin maailmanmestaruustaistelu vuosikausiin. Pääosaa esittävät Mercedeksen Lewis Hamilton sekä Red Bullin Max Verstappen.

Kaksikosta ensimmäisenä mainittu johtaa tällä hetkellä MM-sarjaa kolmen pisteen erolla ennen hollantilaista. Entisen F1-kuljettajan Ralf Schumacherin mielestä Hamilton johtaa sarjaa hyvän onnen ansiosta ja uskoo kokeneen brittimestarin vielä sortuvan virheisiin kuluvan kauden aikana.

– Hamilton on uskomattoman kokenut ja rauhallinen kuljettaja, mutta myös seitsenkertaisen mestarin täytyy koko ajan puskea äärirajoilla. Hän tulee tekemään ainakin yhden tai kaksi virhettä tämän kauden aikana, ja on itseasiassa jo tehnytkin, kirjoittaa Schumacher Saksan Sky Sportsin kolumnissaan.

– Se on täysin normaalia, eikä sillä ole mitään tekemistä hänen hermojensa kanssa. Hänellä on ollut runsaasti onnea tällä kaudella, kuten esimerkiksi Bakussa Max Verstappenin takarengas räjähti ja Silverstonessa sekä Unkarissa hän putosi pelistä heti pois.

– Ilman näitä Hamilton ei olisi lähelläkään kärkipaikkaa, sanoi omalla urallaan kuusi osakilpailuvoittoa napannut Schumacher.

F1-faneilla jäi viime viikonlopusta pahasti hampaankoloon, sillä MM-pisteet jaettiin puolikkaina vain kahden turva-auton perässä ajetun kierroksen jälkeen. Asetelma on suorastaan herkullinen, kun karavaani siirtyy jo tulevaksi viikonlopuksi Verstappenin kotimaisemiin, Hollannin Zandvoortin radalle.