Mercedeksellä ei ole tämänkään kauden kilpurissaan montaa heikkoa kohtaa, mutta Monacon GP:n vaikeudet saattoivat paljastaa yhden niistä.

Ongelmat liittyvät rengaslämpöihin ja niiden saamiseksi tarpeeksi nopeasti oikeaan toimintatilaan. Valtteri Bottas puhui jo Emilia-Romagnan GP:n yhteydessä samankaltaisista ongelmista, jolloin suomalainen jäi aika-ajoissa vasta kahdeksanneksi.

Mercedeksen auton luonteella oli etua esimerkiksi Barcelonan kaltaisella karkea-asvalttisella radalla, joka on melko rankka renkaille. Ominaisuus, josta Mercedes hyötyi edellisessä osakilpailussa, näyttää sotivan heitä vastaan Monacossa.

Monacossa ajetaan julkisilla teillä, ja radan pinta on paljon sileämpi, eikä ruhtinaskunnan kaduilla ole juurikaan kovavauhtisia mutkia, jotka edesauttavat saavuttamaan oikeat rengaslämmöt. Red Bull ja Ferrari on koko viikonlopun vaikuttanut saavan renkaansa toimimaan helpommin ja nopeammin kuin saksalaistallin autot.

Mercedes vaikuttikin olevan odotettua suuremmissa ongelmissa lauantaina, sillä torstaina ajettiin huomattavasti lämpimämmässä kelissä kuin aika-ajopäivänä. Toki muutkin tallit joutuivat ajamaan useampia kierroksia saadakseen renkaat toimimaan, mutta Mercedekseen vallitsevat olosuhteet näytti vaikuttavan kärkitalleista eniten.

Hamiltonin seitsemäs sija Monacon GP:n aika-ajoissa oli brittimestarin heikoin, sitten kauden 2018 Saksan GP:n. Tilanne Mercedes-kaksikon osalta kääntyi Imolaan verrattuna sikäli ylöslaisin, että Bottas onnistui tällä kertaa Hamiltonia paremmin rengaslämpöjen kanssa ja nappaamaan mukiinmenevän kolmannen lähtöruudun.