Nico Hülkenberg aikoo edelleen tehdä kaikkensa pysyäkseen ”F1-ilmatilassa”, kertoo GQ sunnuntaina.

Sympaattisen saksalaisen F1-ura katkesi kauden 2019 päätteeksi, kun Renault korvasi hänet nuoremmalla Esteban Oconilla. Hülkenberg pääsi kaudella 2020 ajamaan Racing Pointia koronavirustuuraajana, ensin Silverstonessa ja myöhemmin Nürburgringissa, mutta kestävää sopimusta hänelle ei ole tarjottu.

– Olihan tästäkin vuodesta puheita, mutta hommaa ei vain saatu osumaan yhteen. Minulla on ollut hyvät kymmenen vuotta formuloissa, enkä ole niitä ihmisiä, joiden on pakko kynsin hampain saada jatkaa, mies kertoo.

– Etenkään en halua olla joukon perällä, vain ollakseni siellä. Joten kieltäydyin tarkoituksella ja tämä pieni huili on ollut todella tervetullut minulle henkilökohtaisesti.

Mahdollisen tulevaisuuden tallin potentiaali kärkisijoille on tärkeää Hülkenbergille.

– Kärkitallit ja loput tallit ovat eri asioita keskenään. Keskikastissa ja peräpäässä tallin sisäiset politiikat ja talousasiat vaikuttavat päätöksiin myös, mies toteaa.

– Koin sen itse vuonna 2010. Heti ensimmäisen vuoteni jälkeen Williams antoi minulle kenkää, koska jouduin talousvaikeuksiin ja Pastor Maldonadolla oli enemmän tukijoita. Olihan se katkeraa ja turhauttavaa, mutta tuollaisiin asioihin en voi itse vaikuttaa.