Romain Grosjeanin järkyttävä kolari Bahrainin yössä viime kauden kolmanneksi viimeisessä osakilpailussa aiheuttaa edelleen keskustelua.

Tänään puhetta F1-fanien kesken on herättänyt ranskalaisen Canal Plus-kanavan tilanteesta esittämä erinomainen videoanimaatio.

Peke_Formula1

@Peke_Formula1
Wow. Incredible Canal Plus animation of @RGrosjean's accident. Most accurate I've seen to date.

Have collected the animation clips into one video here (footage was placed amongst interview footage in the documentary).

h/t @RacingLines

#F1

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen painamalla tästä linkistä!

Kun kuljettajan päätä suojaava halo-rakennelma lisättiin F1-kilpureihin vuonna 2018, Romain Grosjean oli yksi sen suurimmista kriitikoista.

Mies on nykyään kuitenkin muuttanut asiasta mieltään. Katsottuaan kuolemaa silmiin kolme kuukautta sitten Bahrainin liekkimeressä, ranskalainen kertoo ajatustensa halosta muuttuneen täysin.

[readmore from=grosjean-romain]

Jules Bianchi pelasti henkeni, kiitos halon. Ajatella, että vastustin sen lisäämistä autoihin. Mikä idiootti olinkaan, mies manaa.

– Jules pelasti henkeni ja hän on pelastanut myös muiden kuljettajien henkiä. Tulen ikuisesti olemaan hänelle kiitollisuudenvelassa.

Bianchi joutui vuoden 2014 Japanin osakilpailussa kammottavaan onnettomuuteen, törmättyään radan varrella olleeseen nostotraktoriin. Hän vajosi koomaan ja menehtyi onnettomuudesta saamoihinsa vammoihin illalla 17. heinäkuuta 2015 Nizzassa. Hänen onnettomuutensa oli yksi suurimmista tekijöistä, jotka johtivat halon kehittämiseen.