Mercedeksen brittitähti Lewis Hamilton voi napata tänä sunnuntaina Turkissa uransa seitsemännen F1-maailmanmestaruuden, jos kaikki menee nappiin.

Formula ykkösten hallitseva mestari on todella lähellä seuraavaa MM-titteliään ja Michael Schumacherin mestaruussaldoa. Voitto voi ratketa jo tänään Istanbulissa, jos Valtteri Bottas ei onnistu yltämään tarpeeksi hyvään sijoitukseen.

Jos tallitoveriaan heikommasta lähtöruudusta starttaava Bottas voittaisi kisan ja nappaisi vielä päälle nopeimman kierroksen bonuksen, siirtyisi mestaruuden ratkeaminen Bahrainiin.

Bottaksen voittaessa ilman nopeinta kierrosta Hamilton olisi tultava maaliin vähintään toisena. Jos suomalainen olisi toinen ja saisi nopeimman kierroksen nimiinsä, Hamilton pitäisi ennättää ruutulipulle vähintään neljäntenä.

Pelkällä toisella sijalla Bottaksen päihittämiseen MM-taistossa riittäisi viides sija ja nopein kierros tai vain neljäs sija.

Jos Bottas olisi kolmas ja ajaisi nopeimman kierroksen olisi Hamiltonin oltava viides.

Bottaksen tullessa vain kolmanneksi riittäisi englantilaistähdelle jopa kuudeskin sijoitus.

Suomalaisen yltäessä vain neljännelle sijalle nopeimman kierroksen kera pitäisi Hamiltonin taistella tiensä ainakin seitsemänneksi. Ilman nopeinta kierrosta olisi Hamiltonin oltava kahdeksas ja vietävä itse paras kierros tai ajaa maaliin seitsemäntenä.

Viides sija ja nopein kierros Bottakselle vaatisi britiltä kahdeksatta sijaa. Ilman Bottaksen kierrosbonusta Hamiltonin olisi yllettävä ainakin yhdeksänneksi nopeimman kierroksen kera tai kahdeksanneksi.

Jos Bottas jäisi vasta kuudenneksi nopeimmalla kierroksella tai ilman, riittäisi tallitoverille jopa yhdeksäs tai kymmeneskin sija.

Bottaksen tullessa maaliin vasta seitsemäntenä Hamilton ei tarvisi edes pistesijaa, vaan kruunattaisiin hänet suoraan maailmanmestariksi.

Hamilton aloittaa Turkin osakilpailun kuudennesta lähtöruudusta. Bottas joutuu starttaamaan vasta yhdeksänneltä sijalta.