Hondan päätös jättää F1-sarja kauden 2021 jälkeen on jättänyt Red Bullin ilman voimanlähdettä kaudelle 2022. Artikkelin kirjoittamishetkellä F1-sarjaan on varmistettu kolme moottorivalmistajaa vuodeksi 2022, Renault, Ferrari sekä Mercedes.

Tuoreessa haastattelussa Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff paljastaa, että saksalaistalli ei aio tuottaa moottoreitaan Red Bullille Hondan poistuessa sarjasta.

– Suurin syy siihen, miksi emme aio tuottaa moottoreitamme heille, on resurssien puute, Wolff kertoo Autosportille.

– Tuotamme moottoreita ensi vuonna jo neljälle eri tallille, olemme tilanteessa, missä emme voi tuottaa moottoreita myös heille, tilaa ei vain yksinkertaisesti ole.

– Olen kuitenkin varma, että Helmutilla (Marko) on varasuunnitelma, niin kuin hän on sanonut. En usko heidän nojaavan pelkästään tämän hetken valmistajiin.

Red Bull -pomo Christian Hornerin mukaan Wolff teki selväksi, että Mercedes ei aikoisi tuottaa voimanlähdettä energiajuomatallille. Tämä rajoittaa tallin toistaiseksi keskustelemaan vain Renault’n sekä Ferrarin kanssa.

– Aiomme ottaa asian kanssa oman aikamme, tutkimme vaihtoehtoja sekä teemme kaiken mahdollisen menestyksen takaamiseksi, Horner kommentoi Autosportille.