Red Bullin lauantai oli suuri pettymys. Talli lähtee huomiseen kilpailuun sijoilta seitsemän sekä 13. Myrskypilvet kasaantuivat energiajuomatallin päälle jo perjantaina, kun harjoituksista saatu data osoittikin vauhdin odotettua hitaammaksi.

Talli pakersi autojen parissa yön pikkutunneille asti yrittäen parantaa kilpurien ohjattavuutta mutta turhan. Max Verstappen oli lähes puolitoista sekuntia kärkiaikaa perässä. Tallin kuljettajien kehitysvastaava Helmut Markon mukaan talli ymmärsi lauantaina, kuinka paljon perässä he ovat Mercedestä.

– Teimme paljon muutoksia autoon yhdessä yössä ja emme silti ymmärrä kaikkea auton aerodynamiikasta, mikä mahdollistaisi kuljettajiamme ajamaan kilpailukykyisiä kierrosaikoja, Marko kertoo Sky sportsin haastattelussa.

– Häviämme lähes puoli sekuntia sektoreissa kaksi ja kolme. 1,4 sekunnin ero Mercedekseen on uskomatonta. Yritämme löytää ratkaisua selvästikin olennaiseen ongelmaan.

Lyhyen kauden takia Red Bullilla ei ole varaa hukata Unkarin kaltaisia tilaisuuksia. Koko talli oli ennen viikonloppua luottavainen auton suorityskyvystä tällä radalla, mutta viikonlopun voi jo julistaa lähes katastrofiksi.

– Toivottavasti tämä on huonoin viikonloppumme, Verstappen kommentoi RaceFansin mukaan. Toivottavasti opimme tästä ja korjaamme kurssimme tulevissa kisoissa. Auto ei ole tasapainossa mutkissa. On yliohjausta ja aliohjausta muttei pitoa. Huippunopeuskin on huono, ja tämä kaikki tekee autosta hitaan.