Entisen F1-pomo Eddie Jordanin mielestä Lewis Hamilton on ylittänyt suuruudessaan jo seitsenkertaisen maailmanmestarin Michael Schumacherin.

Mercedeksen tähtipilotti varmisti viikonloppuna Teksasin Yhdysvaltain GP:ssä jo uransa kuudennen mestaruuden.

Takavuosien F1-legendalla Schumacherilla on MM-titteleitä vielä yksi enemmän. Jordanin kirjoissa Hamilton on ajanut silti jo saksalaisikonista ohi.

– Kaikilla on omat mielipiteensä, mutta minun mielestäni hän on jo ohittanut Michaelin. Michael aloitti minun kanssani, joten siinä on tietty rakkaussuhde. Tähän liittyy kuitenkin tilanne, jota monet eivät ymmärrä, engantilainen taustoitti Talksport-medialle.

[readmore from=”schumacher michael”]

Jordanin tallin entinen johtomies perustelee kantaansa tiedoillaan tietyistä sopimuksista, jotka pönkittivät Schumacherin menestystä F1-tähden taistellessa usein varsin vahvoja tallitovereitaan vastaan.

– Hoidin tuolloin Rubens Barrichellon, Eddie Irvinen, Giancarlo Fisichellan ja Jean Alesin kaltaisten kuskien asioita. Aina, kun kirjoitimme sopimusta Michael Schumacherin tai Ferrarin kanssa siinä oli aina mukana ehtoja. Sellaista, mitä näimme Austinissa ei olisi koskaan annettu tapahtua, Jordan väitti viitaten Valtteri Bottaksen ohitukseen Hamiltonista Yhdysvaltain F1-kisassa.

– Jos Lewisin sopimuksessa olisivat olleet samat ehdot, hän olisi voinut ohittaa Bottaksen voittaakseen kisan, ex-tallipomo vakuutti.

Lähde: Talksport