Onko tämä enää tervettä? F1-kuski paljasti rasvaprosenttinsa, mitätön lukema

© Kuva: Getty Images

Ensi kaudella paluun F1-kisakuljettajaksi tekevä Esteban Ocon on formulakuljettajaksi pitkä. Se tuottaa ongelmia miehen painon suhteen, joten ranskalaiskuski on joutunut trimmaamaan kropastaan kaiken ylimääräisen.

186 senttimetriä pitkä Ocon on esimerkiksi yli kymmenen senttiä Kimi Räikköstä pidempi. Kun F1-maailmassa jokainen ylimääräinen gramma on haitaksi, joutuu Ocon pudottamaan elopainonsa mahdollisimman alhaiseksi.

Ranskalainen kertoi F1 Racing -lehdelle hänen rasvaprosenttinsa olevan mitättömät 2,8. Mitään nyrkkisääntöä sopivalle arvolle ei ole, mutta perusterveellä nuorella miehellä se on 13-20 prosentin luokkaa.

Monilla kilpaurheilijoilla rasvaprosentti on luonnollisesti matalampi, mutta F1 eroaa fyysisiltä vaatimuksiltaan esimerkiksi yleisurheilusta melkoisesti. Kuljettajilta vaaditaan ennen kaikkea kestävyyttä G-voimista selviämiseen koko ajorupeaman ajalta.

Oconille pientä onnea tuo täksi kaudeksi uudistunut F1-sarjan painosääntö. Tätä nykyä auto saa painoo kuljettajineen vähintään 743 kiloa, mutta kuskien ja ajovarusteiden painoksi tasoitetaan kaikilla 80 kiloa. Tämän toivotaan ehkäisevän painon alentamista vaaralliselle tasolle.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.