Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi sekä Valtteri Bottaksen että Esteban Oconin ansaitsevan yhtä lailla paikan ”hopeanuolen” ratissa.

Suomalaiskuskin mahdollisuudet jatkosopimukseen F1-sarjan hallitsevan mestaritallin kanssa on ollut yksi kuumimmista puheenaiheista kotimaisten formulafanien huulilla.

Nastolalaisen rataotteet ovat vaikuttaneet vahvoilta, mutta toisaalta mies ei ole kyennyt haastamaan Lewis Hamiltonia kisavoitoista kuin kerran kauden avauskilpailussa Melbournessa.

Varikon varjoissa Bottaksen pestiä on kärkkynyt jo pitemmän aikaa Mercedeksen junioriputken kasvatti Ocon, josta tallipomo Wolffin tiedetään erityisesti pitävän.

[readmore from=”bottas valtteri”]

Vakuuttavista suorituksista huolimatta Bottaksen jatko Mercedeksellä ei näytä olevan selviö. Wolffin viimeisimmät kommentit suomalaisen ja Oconin marssijärjestyksestä eivät ainakaan avaa pahemmin tilannetta.

– Ocon ja Bottas ansaitsevat kummatkin tavallaan paikan. Esteban siksi, että hän ollut kovissa paikoissa ja häneltä löytyisi todellakin motivaatiota, energiaa ja lahjakkuutta ajaa Mercedeksellä. Toisaalta Valtterilla on kokemusta ja hän on osoittanut jälleen, kuinka pitkälle hän kykenee menemään. Hän on ollut valtava tuki tallin kehittämisessä Lewiksen kanssa, Wolff pyöritteli Racefansin haastattelussa.

– Jos meillä olisi vain toinen heistä, olisi tämä helppo päätös. Olemme keskustelleet asiasta tallin sisällä pitkään. Olen painiskellut itsekseni sen kanssa, mikä olisi paras ratkaisu tallille ja kuskeille, Mercedes-jehu vakuutti.

Lähde: Racefans