Raha puhuu: F1-sarja antamassa GP:n Saudi-Arabialle poskettomaan hintaan – tiukoin ehdoin

© Kuva: Getty Images

F1-sarjan paisuva kisakalenteri on avaamassa väylän uudelle kisaisännälle. The Times -lehden mukaan Saudi-Arabian projekti hankkia itselleen oma GP on nytkähtänyt eteenpäin.

Kuten uutisoimme jo keväällä, on Saudi-Arabia valmis maksamaan järisyttävät 60 miljoonaa dollaria GP:n vuosittaisesta järjestämisestä. Kyseessä olisi selvästi koko sarjan kallein järjestämismaksu, mutta maan PR-hankkeessa ei ole tunnetusti ollut rahasta puutetta.

Saudi-Arabia on pyrkinyt profiloitumaan autourheilumaana. Pääkaupunki Riadissa järjestettiin Formula E -sarjan kauden avauskilpailu viime vuonna. Lisäksi maassa ajettiin samana vuonna Mestarien kisa.

The Timesin mukaan Saudi-Arabian ongelmat länsimaisen demokratia-aatteen kanssa huolettavat myös F1-väkeä. Vaikka raha avaa tunnetusti ovia, haluavat päättäjät saada Saudi-Arabian noudattamaan yhteisiä pelisääntöjä sarjan kanssa kisaviikonlopun ajaksi. Esimerkiksi lehdistönvapauteen ja sukupuolten väliseen tasa-arvoon halutaan vakuudet.