Lewis Hamiltonille oli valittava rohkea strategia kesken Unkarin GP:n Mercedeksen pelättyä brittitähden jarrujen puolesta.

Vaikka Unkarin kisasta lohkesikin lopulta voitto, ei viime sunnuntain iltapuhde ollut Hamiltonille helppo.

Mercedes-kuski joutui raatamaan niska limassa saavuttaakseen huimassa iskussa ollutta Red Bullin Max Verstappenia. Taistelu kulutti Hamiltonin autoa rajusti.

– Minun oli muutettava ajotyyliäni saadakseni jarrujen lämpötilan alemmas. Se tarkoitti vähemmän jarrutuksia ja paljon lyhyempiä jarrutuksia. Joissain paikoissa en oikeastaan edes koskenut jarruun, englantilainen kertasi Motorsportille.

[readmore from=”unkarin gp”]

Tilanne oli niin tiukka, että Mercedeksen oli otettava riski ja tuotava Hamilton toiselle varikkopysähdykselle voittotaistelusta huolimatta.

Lopulta veto kannatti, sillä Hamilton kykeni puskemaan uudemmilla renkailla Verstappenista ohi kisan loppuhetkillä. Hallitseva mestaripilotti hehkutti omiensa otteita keskellä vaikeuksia.

– Se muutti todella auton tasapainoa. Olen todella ylpeä siitä, kuinka pystyin hoitamaan työni sen läpi. Kokonaisuutena teimme tiimin kanssa poikkeuksellisen hyvää työtä, Hamilton ylisti.

Lähde: Motorsport