Osuiko Ferrari nappiin rengastaktiikassaan? – Pirellin tiedot puoltavat tallin ratkaisua

© Kuva: Getty Images

Formula 1 -sarjan rengastoimittaja Pirelli odottaa tallien suosivan kahden pysähdyksen taktiikkaa tänään ajettavassa Britannian GP:ssä.

Pirellin mukaan rengaskuluma Silverstonessa on niin voimakasta, että yhden pysähdyksen kilpailu ei ole mahdollinen. Nopein strategia Pirellin datan mukaan on ajaa kaksi ensimmäistä stinttiä pehmeällä renkaalla ja lopettaa kilpailu kovalla seoksella.

Toiseksi nopein strategia on aloittaa keskikovalla renkaalla, jonka jälkeen ajaa seuraavat vedot pehmeällä ja kovalla renkaalla.

Ferrari oli eilisissä aika-ajossa ainoa kärkitalli, joka ajoi aika-ajon toisen osion pehmeällä renkaalla. Näin ollen Ferrari aloittaa kisan pehmeällä renkaalla, mikä Pirellin mukaan on nopein strategia. Mercedeksen ja Red Bullin kuljettajat puolestaan joutuvat lähtemään kisaan keskikovalla renkaalla.