Mika Häkkinen kokee Valtteri Bottaksen voiton Bakussa olleen yksi parhaista, jonka hän on maanmieheltään vielä nähnyt.

Bottas piti kisassa takanaan hallitsevan maailmanmestari ja tallikaverinsa Lewis Hamiltonin napaten kisan voiton. Lisäksi hän otti MM-sarjan johdon takaisin itselleen voitolla.

[readmore from=”bottas valtteri”]

– Tämä suoritus oli Valtterilta yksi parhaista, jonka olen nähnyt. Kierrokselta yksi eteenpäin hän kontrolloi kisaa, Häkkinen sanoi F1i.comin mukaan.

– Muutama kierros ennen loppua Lewisille kerrottiin, että hän voisi laittaa kaiken peliin. Hän sai kavennettua eroa, mutta Valtteri vastasi siihen. Tämä oli hänen kisansa, eikä kukaan ollut viemässä sitä häneltä, kaksinkertainen maailmanmestari kehui.

Mercedes on ottanut nyt kaksoisvoiton kauden jokaisessa kisassa. Häkkinen uskoo salaisuuden löytyvän kuskikaksikosta.

– Olen sanonut tämän jo aiemmin, mutta yksi vahvuuksista on Valtterin ja Lewis Hamiltonin tiimipeli. Valtteri ajoitti kierroksensa aika-ajossa täydellisesti, jotta hän sai vetoapua McLarenin Lando Norrisilta, kun Lewis sai vetoa Valtterilta, Häkkinen muistutti.

– Tämä tiimityö jatkui myös kisassa, vaikka Mercedekset olivatkin vieretysten kahdessa ensimmäisessä mutkassa. He antoivat toisilleen riittävästi tilaa ja he eivät osuneet toisiinsa.