McLaren-pomo haukkuu F1:n toiminnan kestämättömäksi

© Kuva: Getty Images

McLarenin tallipäällikkö Andreas Seidl pitää Formula 1:n rahankäyttöä kestämättömänä tällä hetkellä.

Seidl työskenteli Formula 1:ssä BMW:lle ennen siirtymistään Porschelle, josta hän palasi F1:een McLarenille. Saksalainen näki läheltä vuosikymmen takaperin, miten F1-tallit alkoivat pumppaamaan rahaa koko ajan lisää toimintaansa.

– On selvää, että ero on valtava kärkitallien ja muiden välillä. Kun lähdin kymmenen vuotta sitten Formula 1:stä, kärkitallit nostivat budjettejaan, palkkasivat uusia ihmisiä ja paransivat infrastruktuuriaan, Seidl sanoi Motorsport Weekin mukaan.

– Formula 1 ei toimi kestävällä tavalla, koska pärjätäkseen rahaa on sijoitettava valtavasti.

Sarjassa on suunnitteilla merkittävät muutokset kaudesta 2021 eteenpäin, kun uusi Concorde-sopimus astuu voimaan. Tuohon sopimukseen on suunniteltu budjettikattoa, joka rajoittaisi tallien rahankäyttöä.

– Formula 1:n ja FIA:n kanssa käytyjen keskusteluiden perusteella hyviä uudistuksia on tulossa kaudesta 2021 eteenpäin, Seidl myöntää.

>>> Osallistu kisaan ja voita Alfa Romeo Racing -tuotepaketti!