Tuleeko Mercedeksen F1-tallille uusi kakkostalli? Tallipomo avasi tilannetta

© Kuva: Getty Images

Mercedeksen tiivistynyt yhteistyö Racing Pointin F1-tallin kanssa on saanut formulakansan spekuloimaan Red Bullin ja Toro Rosson kaltaista ”B-talli”-suhdetta. Mercedes ei kuitenkaan usko kumppanuuden kehittyvän samalle tasolle vielä aikoihin.

Useat valmistajatallit ovat rakentaneet hyvin läheisiä teknisiä yhteistyösuhteita pienempien yksityistallien kanssa.

Red Bullin lisäksi epävirallisia ”kakkostalleja” on Ferrarilla, joka toimittaa moottoreita ja elektroniikkaa Haasille ja Alfa Romeolle.

Mercedeskin on vienyt kumppanuuksiaan Williamsin ja Racing Pointin kanssa yhä pidemmälle. Racing Point käyttää jatkossa saksalaisten moottorien ja muiden osien lisäksi Mercedeksen tuulitunnelia autonsa kehitykseen.

Hallitsevan mestaritallin johtomies Toto Wolff kiistää kaikesta huolimatta varsinaisten ”B-tallien” kuuluvan hänen suunnitelmiinsa.

Mercedekseltä merkittävää apua toiselle F1-tallille

– Ensinnäkin emme tekisi Haas-Ferrarin kaltaista mallia, sillä Haas oli täysin uusi talli, joka luotiin tyhjästä. Nämä kaverit [Racing Point] ovat olleet olemassa jo pitkään, Wolff perusteli Racefansille.

– Meidän mallimme on hyvin erilainen. Andy [Green, Racing Pointin tekninen johtaja] ja hänen joukkonsa tietävät varsin hyvin, mitä he haluavat saada aikaan autonsa kanssa. He käyttävät osaa meidän infrastruktuuristamme, Mercedes-pamppu avasi.

F1-talli kaavailee uutta tehdasta – hankkeeseen laitetaan huima määrä rahaa

Wolff ei kuitenkaan sulkenut pois yhteistyön tiivistymistä entistäkin lähemmäksi lähitulevaisuudessa.

– Katsomme, mihin vuoden 2021 säännöt vievät meitä. Kunhan ne ovat selvillä, päätämme millä alueilla haluamme tehdä yhteistyötä ja milloin se on sääntöjen puolesta mahdollista, tallijehu päätti.

Lähde: Racefans