McLarenin teki suuren muutoksen F1-sirkuksen matkustusrutiineissaan – hyöty todettu selväksi

© Kuva: Getty Images

Carlos Sainz paljasti McLarenin muuttaneen matkustuskäytäntöjään F1-kisaviikonlopuille.

Autourheilun kuninkuusluokan ammattilaisen arki on varsinaista maailmanmatkaajan elämää. Lähes joka viikko osoitteena on uusi maa ja kaupunki, jossa viihdytään vain muutaman päivän verran ennen seuraavaa reissua.

Jatkuva matkustus ja aikavyöhykkeisiin totuttelu verottaa myös fyysisesti sekä henkisesti jokaista kuljettajaa, insinööriä ja mekaanikkoa.

F1-tallit etsivätkin aina käytännöllisempiä ja järkevämpiä tapoja lievittää matkustamisen rasitusta, joka voi pahimmassa tapauksessa heikentää suoritusta kisaviikonloppuna.

McLarenkin on muuttanut käytäntöjään täksi vuodeksi. Brittitalli saapuu nyt reilusti entistä aiemmin kisakaupunkeihin.

– Tänä vuonna matkustamme hieman aiemmin kisoihin varmistaaksemme, että saamme paremman valmistautumisen (viikonloppuun). Se auttaa myös minua sopeutumaan olosuhteisiin ja jetlagiin, Sainz valotti F1-sarjan verkkosivujen blogissaan.

Sainz vakuutti osaavansa myös arvostaa matkailun avartavia puolia.

– Olen onnekas saadessani matkustaa ympäri maailmaa, joten yritän ottaa siitä kaiken irti. Muuten sitä menisi vain hotellille ja tuijottaisi puhelinta siihen asti, että nukahtaa ja suuntaa aamulla kilparadalle. Haluan sen sijaan hyödyntää kaikkia hauskoja elämyksiä rentoutumiseen ennen kuin keskityn kisaviikonloppuun, espanjalainen kertoi.

Formulainsinööri tuohtui F1-sarjan kommentista McLarenia kohtaan – täräytti tiukan vastakuitin