Alfa Romeon upouuden kilpurin torstainen ensiajo Fioranon radalla herätti suurta mielenkiintoa. Autoon oli lupailtu suuria uudistuksia, joista erityisesti poikkeuksellisesti muotoiltu etusiipi vei suurimman huomion.

Vaikka vielä aiemmin Sauberina tunnettu formulatalli esitteleekin uuden autonsa virallisesti vasta maanantaina, nappasivat innokkaimmat jo salakuvia menopelistä Italiassa Ferrarin testiradalla.

Kimi Räikkösen F1-kilpuri kuvattiin ensi kertaa tositoimissa – autolla yllättävä väri!

Terävimmät havaitsivat heti auton ulkonäön poikkeavan paljon viime vuoden kilpakoneesta. Alfa Romeo oli luvannut autoonsa radikaaleja muutoksia ja lupaus näytti toteutuneen.

Lähde: Kimi Räikkösen uudella F1-autolla ”radikaali” ulkonäkö – kilpurissa ”ennennäkemättömiä innovaatioita”

Suurin muutos oli havaittavissa kuvien ja videoiden perusteella etusiivessä. Uusien aerodynamiikkasääntöjen mukaan muotoiltu siipi oli aivan erilainen kuin muilla toistaiseksi autonsa julkistaneilla talleilla.

[readmore from=”alfa romeo”]

– Tämä design on vallankumouksellinen. Sitä ei ole nähty missään aiemmassa autossa, Auto Motor und Sportin toimittaja Tobias Grüner hämmästeli.

Kaksimetrisestä etusiivestä löytyy siivekkeitä, jotka on suunnattu varsin äärimmäiseen kulmaan. Muotoilun tavoitteena on suunnata ilmavirtaa eturenkaiden ympäri.

Ennennäkemättömiä ratkaisuja havaittiin myös etusiiven ylimässä siivekkeessä, joka päättyy hyvissä ajoin ennen siiven päätyosaa.

 

Lähde: Auto Motor und Sport