Mercedeksen F1-tallin tähtikuljettaja Lewis Hamilton vakuutti, ettei halua enää joutua ohittamaan tallitoveriaan Valtteri Bottasta yhtä karulla tallimääräyksellä kuin Sotshin GP:ssä viime vuonna.

Yksi viime kauden kohutuimmista tallikäskyistä nähtiin Venäjällä. Suomalaistähti Bottas johti kilpailua tukevasti, mutta joutui luovuttamaan voittosijansa Hamiltonille Mercedeksen käskystä.

Ratkaisu tehtiin Hamilton MM-johdon varmistamiseksi. Talli pelasi kohti tähtikuskinsa mestaruustavoitetta.

Hamilton myönsi ristiriitaisen tallikäskyn jääneen harmittamaan häntä. Hallitseva mestari koki vedon olleen viime kädessä varsin epäreilu päätös Bottaksen kannalta.

– Meidän on alettava tukea häntä varmistaaksemme, että kisaamme molemmat mestaruuksista. Emme vaadi kummatkaan sitä, että asemamme tulisi kääntää päälaelleen. Haluamme vain ansaita sijamme ja ajaa niistä kilpaa, Hamilton korosti F1 Todaylle.

– Loppupeleissä Valtteri oli nopeampi tuona [Sotshin] viikonloppuna ja ansaitsi voittaa. Se oli todella kiusallista. Kun sain tiedon, että Valtteri päästää minut ohi vastasin talille vain, että käskekää hänen ajaa nopeampaa, brittipilotti harmitteli.

Lähde: F1 Today