Hondan kohtelu McLarenilla järkytti japanilaismerkin nykyistä yhteistyökumppania: ”Olin shokissa”

© Kuva: Getty Images

Toro Rosson tallipomo Franz Tost kertoo järkyttyneensä Hondan tietotasosta F1-autojen suhteen. Japanilaismerkki ei ollut oppinut McLaren-vuosien aikana juuri mitään.

Honda hyppäsi Toro Rosson yhteistyökumppaniksi täksi kaudeksi, vauhditettuaan ennen sitä kolme kautta McLarenia. Yhteistyö oli katastrofi, mutta Red Bullin junioritallin kanssa yhteistyö on ollut hedelmällisempi. Red Bull itse siirtyy japanilaismerkin asiakkaaksi tulevaksi kaudeksi.

Tost kertoo Hondan oppineen kunnolla F1-maailman lainalaisuuksia vasta Toro Rosson kanssa hynttyyt yhteen laitettuaan. McLaren-aikojen huono kohtelu järkytti miestä.

– Meillä on Hondan kanssa erittäin hyvät välit. Keskustelemme ja ratkomme asioita yhdessä, vaihtaen tietojamme. Kun keskustelimme Hondan kanssa ensimmäisen kerran olin shokissa, koska he eivät tienneet voimanlähteen ja auton välisten suhteiden perusasioita, Tost paljastaa.