FIA:a vastaan taistelua menetetyistä MM-pisteistään käyvä Haas uskoo Mercedeksen esimerkin auttavan heitä voittamaan lajin kattojärjestön.

Italian GP:n tuomaristo hylkäsi Romain Grosjeanin kuudennen sijan todettuaan ranskalaisen auton pohjalevyn olevan sääntöjenvastainen. Hylkäyksen alulle pannut tekijä oli haastajatalli Renault, joka nosti protestin jo aiemmin FIA:n hyväksymästä Haasin ratkaisusta.

Myöhemmin kauden aikana vastaavaan verrattavaan tilanteeseen on joutunut Mercedes. Tallin käyttämät uudet vanteet ovat herättäneet närää Ferrarin leirissä, ja italialaistalli väläytteli protestilla, jonka seurauksena Hopeanuoli luopui ratkaisusta.

FIA on kuitenkin toistanut Mercedeksen ratkaisun olevan sääntöjenvastainen, joskin se sijaitsee sääntöpykälien harmailla alueilla.

Haas-tallin omistaja Gene Haas uskoo Mercedeksen pääsemisen tilanteesta säikähdyksellä auttavan myös hänen talliaan.

– Meillä on käytännössä sama tilanne kuin Mercedeksellä, sillä erotuksella, että he pääsivät pälkähästä, kun taas meitä rankaistiin rajusti, Haas toteaa motorsport.comille.

Haas teki hylkäyksestään vastaprotestin. FIA:n lopullista päätöstä odotetaan julki tänänä torstaina. Haas on luottavainen, että hylkäys poistetaan.

– Meidän tapauksessamme emme saaneet lisää suorituskykyä. Saimme tiedon ratkaisumme sääntöjenvastaisuudesta kesätauolla, jolloin tehdas oli kiinni, emmekä ehtineet tehdä tarvittavai muutoksia ajoissa.

Mikäli Haasin vastaprotesti toteutuu, heilahtaa amerikkalaistallin ja Renaultin piste-ero kymmenellä pisteellä. Renault olisi silti kiinni valmistajien sarjan neljännessä tilassa 20 pisteen marginaalilla, kun kautta on jäljellä kaksi osakilpailua.