F1-veteraani David Coulthardin mukaan Iso-Britannian kansan pitäisi juhlistaa ja pitää enemmän meteliä Lewis Hamiltonin historiallisesta viidennestä maailmanmestaruudesta.

Mercedeksen tähtikuljettaja varmisti uransa viidennen mestaruuden viime viikonloppuna Meksikon GP:ssä.

Saavutus oli huomattava, sillä mies nousi F1-historian kolmanneksi kuskiksi, joka on rikkonut viiden MM-tittelin rajan.

Saman verran mestaruuksia on vain legendakuski Juan Manuel Fangiolla ja enemmän ainoastaan ikonisella saksalaistähdellä Michael Schumacherilla.

Coulthardin mielestä brittiläinen kansa ei kuitenkaan osannut tuulettaa maanmiehensä huimaa virstanpylvästä tarpeeksi kovaan ääneen.

– Hän on poikkeuksellinen kuski, siitä ei ole epäilystäkään. Hän voi jakaa mielipiteitä riippuen siitä, pitääkö hänen persoonastaan tai elämäntyylistään. On kuitenkin myönnettävä, että hän on ikoninen ja menestyvä brittiläinen kilpakuski. Sitä pitäisi juhlia enemmän, skottikonkari jyrähti BBC:n haastattelussa.

Entinen McLaren-tähti epäilee brittien vaisun reaktion johtuvan kansakunnan pidättäytyvästä luonteesta.

– Uskon meidän olevan aika ujoja menestyksestämme. Jos katsotaan Amerikkaa, heillä on baseballin ”maailmansarja”. Se on kansallinen sarja, mutta siitä puhutaan maailmanluokan juttuna, Coulthard pohdiskeli.

– Me emme vain juhlista sitä, kuinka hyviä olemme. Olemme hyviä asioissa, joita teemme, emmekä pelkästään vain moottoriurheilussa. Meidän tulisi pitää siitä enemmän meteliä, F1-veteraani toivoi.

Lähde: BBC