Sebastien Loebin uroteko keikuttamassa Citroenin venettä – kasaako ranskalaismerkki supertiimiä?

© Kuva: Getty Images

Rallilegenda Sebastien Loeb myöntää rallikärpäsen puraisseen häntä uudelleen viime viikonloppuisen voiton myötä. Paluu MM-karkeloihin myös ensi vuonna on ranskalaisesta houkutteleva vaihtoehto.

Loeb palasi MM-osakilpailuvoittajaksi viiden ja puolen vuoden tauon jälkeen viikonloppuna Kataloniassa. Yhdeksänkertainen maailmanmestari jätti täysipäiväiset ralliammattilaisen tehtävät jo vuoden 2012 päätteeksi, mutta sen jälkeen ajetut yksittäiset rallit ovat toimineet muistutuksena ranskalaisen ajotaidoista.

44-vuotias Loeb ajoi viimeksi MM-rallin keväällä Korsikalla. Vielä tuolloin hän piti paluuta takaisin MM-sarjaan vakavammalla pohjalla turhana toiveajatteluna, sillä rallicrossin MM-sarja piti hänet kiireisenä.

Peugeotin vedettyä johdon seinästä projektiltaan on Loeb kuitenkin ilman työtehtäviä ensi vuodeksi. Voittokantaan palaaminen Citroenin ratissa herätti uudelleen henkiin keskustelut rallimaailmaan paluusta.

– Oli mahtava tunne taistella jälleen voitosta, ja ehkä tämä antaa uuden sytykkeen ensi vuoden paluuta ajatellen, Loeb itse kommentoi arvoituksellisesti Autosportille.

Takavuosina rallimaailmaa ylivoimaisesti Loebin kanssa hallinnut Citroen on elänyt pienoisesta suvantovaihetta, jota Loebin voitto hieman elvytti. Ensi kautta ajatellen panokset ovat kovat, sillä talliin siirtyvät huippukuljettajat Sebastien Ogier ja Esapekka Lappi.

Ogier ja kaima Loeb ajoivat Citroenilla tallikavereina vuosia sitten, mutta tuolloin yhteistyö sujui myrskyisissä merkeissä.

Loeb kertoi Kataloniassa täyden MM-ohjelman ajamisen olevan kuitenkin poissa laskuista.

– Palaanko täysipäiväiseksi kuljettajaksi? Ei, sitä en halua. Mutta muutamiin ralleihin? Ehkä, mutta se on vieläkin monimutkaisempaa.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale


Parempaa kuin nuuska: Nikotiinipussit

  • Nuuskassa on jopa 10 kertaa enemmän nikotiinia kuin nikotiinipusseissa.
  • Valitse suosikkisi raikkaista makuvaihtoehdoista.
  • Nuuskan haitat pois nikotiinipusseilla.