Mercedeksen eilinen tallimääräys kirpaisi Valtteri Bottasta ja suomalaisen faneja. Lewis Hamiltonin ajattaminen edelle ja kilpailun voittoon olisi voitu kenties kuitenkin välttää.

Kisan kärjessä ajaneelle Bottakselle annettiin ohje päästää Hamilton edelleen sen jälkeen, kun britin vauhti näytti olevan takana parempaa. Lisähuolta aiheutti Hamiltonin takarenkaaseen ilmestynyt rakkula sekä Ferrarin Sebastian Vettel, joka vaani vaarallisen lähellä kolmannella sijalla.

Bottas väistyi Hamiltonin tieltä, eikä talli vaihtanut kuljettajien järjestystä enää kisan loppuvaiheessa, vaikka Vettel-uhka oli jo väistynyt.

Hamiltonilta kysyttiin kisan jälkeisessä lehdistötilaisuudessa mielipidettä tapahtumasta ja siitä, olisiko järjestys voitu muuttaa lopussa.

– En tiedä kuulitteko, mutta kun kuulin Valtterin tekevän minulle tilaa, sanoin tiimiradioon ”käskekää hänen vain ajaa lujempaa”. Varikkomuuri kertoi tehneensä jo niin, joten siksi hänen tulisi väisty’. En halunnut sitä, joten toistin kehoitukseni, Hamilton paljastaa.

– Eihän se hyvältä tuntunut, enkä tiedä mitä talli oli suunnitellut kisan loppuun. Odotin jonkinlaista käskyä, mutta lopulta tämä oli järjestys, ja ymmärrän miksi talli halusi sen olevan näin.