Toro Rosson F1-tallit molemmat autot joutuivat keskeyttämään viime sunnuntaina Venäjän osakilpailussa. Tallipäällikkö Franz Tostin mukaan poikkeuksellisen ilmiön takana olivat jarrujen ylikuumeneminen.

Sekä Brendon Hartley että Pierre Gasly tuskailivat autojensa jarrujen kanssa Sotshin kisassa. Jarrujen lämpötilat nousivat yllättäen hälyttäviin lukemiin kuskien taistellessa sijoista letkan keskikastissa.

Kummankin Toro Rosso -kilpurin etujarrut kuumuivat lopulta niin paljon, että miesten oli ajettava autonsa takaisin varikolle.

– Jostain syystä etujarruimme päätyivät kuumentumaan todella paljon ja yksi kalipeerien männistä jumittui. Tämä aiheutti jarrunesteen ja pitkän polkimen ylikuumenemisen. Sen vuoksi meidän oli kutsuttava kuljettajat takaisin varikolle, Tost valotti Motorsportille.

Toro Rosson tilannetta ei helpottanut se, ettei autoa päästy enää muuttamaan lauantain jälkeen. Kaikkia talleja koskevat parc ferme -säännökset kieltävät autojen tekniikkaan kajoamisen aika-ajojen ja kisan välillä.

– Emme voineet tietenkään muuttaa mitään eiliseltä [lauantailta], joten meidän on tutkittava enemmän, mitkä [tuplakeskeytyksen] syyt olivat, tallipomo pohti.

Lähde: Motorsport