Williamsin F1-talli ei aio hankkia vaihdelaatikkoa Mercedekseltä ensi vuoden autoonsa.

Brittitalli oli keskustellut teknisen yhteistyön lisäämisestä saksalaisten kanssa. Talleilla oli puhetta mahdollisuudesta lähempään suhteeseen, jossa Williams oli saanut Mercedekseltä voimayksikön lisäksi myös autonsa vaihdelaatikon.

Ratkaisu oli säästänyt Williamsille paljon rahaa ja antanut sille mahdollisuuden keskittyä autonsa suorituskyvyn parantamiseen. Kyseinen puoli on sakannut tällä kaudella pahasti etenkin aerodynaamikan osalta.

Tallin apulaispäällikkö Claire Williams paljasti Motorsportille, ettei vaihdelaatikoita ole tulossa ensi vuodeksi. Williams päätti pidättäytyä Mercedes-yhteistyön laajentamisesta.

– Puhuimme siitä ja kävimme läpi tätä tilaisuutta Mercedeksen kanssa. Se ei käynyt järkeen meidän osaltamme, monien syiden vuoksi.

Motorsportin mukaan Williams vierasti ajatusta siitä, että lähentynyt yhteistyö tekisi siitä Mercedeksen sisartallin, joka olisi tarpeen tullen uhrattavissa emotallin edun vuoksi.

– Olemme tietenkin arvioineet, haluammeko tehdä jotain tällaista tänä vuonna. Se ei kuitenkaan toiminut meidän osaltamme juuri tässä hetkessä. Se ei tarkoita sitä, että olisimme sulkeneet oven sen osalta kokonaan. Odottaisin mieluummin sääntöjen muuttuvan ja sulkevan oven kokonaan, Williams muotoili.

Lähde: Motorsport