Veret seisauttavan kolarin uhriksi joutuneen F1-kuskin tallitoveri paljasti: ”Minulla oli sama ongelma autossani”

© Kuva: Getty Images

Sauberin F1-kuski Charles Leclerc paljasti kärsineensä samasta DRS-viasta kuin tallitoverinsa Marcus Ericsson, joka ajoi teknisen ongelman vuoksi rajun kolarin Italian GP:n toisissa harjoituksissa.

Ruotsalaiskuski Ericsson täräytti rajusti Monzan radan seinään perjantain toisissa harjoituksissa kärsittyään yllättävästä DRS-laitteen eli liikuteltavan takasiiven viasta.

Sauber-kuljettaja menetti autonsa hallinnan ja ajautui rankkaan kolariin, sillä hänen kilpurinsa takasiipi ei suostunut sulkeutumaan ajoissa ratin napin painalluksesta huolimatta.

Harjoitusten jälkeen myös Leclerc myönsi kokeneensa saman vian useaan otteeseen Sauberinsa ohjaimissa.

– Minulla oli sama ongelma, mutta olin onnekkaampi sen kanssa. Se sulkeutui hieman aiemmin kuin Marcuksella. Se oli todella oikukas. Saavuimme suoran päähän, enkä tiennyt sulkeutuisiko se [siipi] vai ei, monacolaislupaus taivasteli Motorsportille.

Sauber sai kuitenkin pian korjattua ongelman. Tallin insinöörit vakuuttivat Leclercille, että DRS:n käyttäminen on Ericssonin säikädyksestä huolimatta turvallista Monzan kisaviikonloppuna.

– Takaviisi näyttää olevan kunnossa meidän osaltamme. Minulla on täysi luottamus jätkiimme. Tiedän heidän tekevän työtään. Jos he sanovat sen [siiven] olevan kunnossa seuraavalla vedolla niin sitten se on. Löysimme vian ja päätimme päivän hyvin, Leclerc kehui omiaan.

Lähde: Motorsport