F1-sarja on alkanut saada ympäristönsuojelutahoilta niskaansa painetta siirtyä yhä lähemmäs täysin sähköisiä autoja. FIA-pomo Jean Todtin mukaan faneilla ei kuitenkaan tarvitse pelätä polttomoottoreista luopumista.

Sähkömoottorit valtaavat nopeasti autoteollisuutta. Yhä useampi suurimmista alan brändeistä on panostanut merkittävästi sähköautojen kehittämiseen.

Aiemmin formuloiden moottoriurheilujohtaja Ross Brawn myönsi, ettei tulevaisuudessa olisi ”mitään esteitä sille, ettei meillä olisi sähköisiä F1-autoja”.

– Olisi täyttä hölynpölyä sanoa Formula 1:n olevan sähköinen tulevaisuudessa. Sitä ei tule tapahtumaan. Sitä ei voisi yksinkertaisesti vain tehdä, FIA-jehu latasi Crash.netin haastattelussa.

Monien mielestä sähköformuloiden kärkisarja Formula E on moottoriurheilun tulevaisuuden suunta. Todt ei näe kuitenkaan vertauksia lajiin järkevinä F1:n kannalta.

– Puhumme täysin eri kategorioista. Formula E:stä ei löydy Formula 1:n suorituskykyä. Tällä hetkellä yksi syistä, miksi Formula E:tä ajetaan kaupungeissa on se, ettei se herättäisi mitään kiinnostusta esimerkiksi Monzan kaltaisilla radoilla, Todt tylytti.

 

Todt tuohtui Formula E:n vertaamisesta autourheilun kuninkuusluokkaan. Miehen mukaan sähköformulat ovat vielä kaukana F1:n profiilista.

– On täysin harhaanjohtavaa verrata Formula E:tä Formula 1:een. Formula 1 on erittäin tunnettu kategoria. Sanon aina, että Formula E on FIA:n vauva. Sillä on vielä paljon opittavaa, formulakonkari vaahtosi.

Lähde: Crash.net