Näkökulma: Kimi Räikkösen voitto ei karannut Ferrarin mokaan – tallilla oli tekemätön paikka

© Kuva: Getty Images

Italian GP antoi luvata suomalaisille niin paljon, mutta se tarjosi lopulta vain katkeran pettymyksen. Kimi Räikkösen voiton karkaamisen jälkeen alkoi syyllisten etsintä, mutta tällä kertaa se on turhaa.

Paalulta lähtenyt Ferrarin suomalaiskuski oli alussa vakuuttava. Hän piti kisaa tiukasti komennossaan, vaikka Lewis Hamilton onnistuikin pujahtamaan uusintastartissa hetkeksi kisan kärkeen. Tilanteen kuittaaminen seuraavassa jarrutuksessa kertoo Räikkösen iskukyvystä kaiken.

Ratkaisun hetket koettivat varikkopysähdyksellä. Jälkikäteen suomalaisen pysähdyksen ajoittamisen voi katsoa olleen virhe, mutta todellisuudessa Ferrari oli tekemättömän paikan edessä.

Mercedes oli antanut Hamiltonille yksinkertaisen käskyn: toimi päinvastoin kuin Räikkönen.

Autosportin tietojen mukaan Mercedes oli antanut Hamiltonille yksinkertaisen käskyn: toimi päinvastoin kuin Räikkönen.

Jos kisan kärjessä ajanut suomalainen olisi siis jatkanut radalla, olisi Hamilton syöksynyt varikolle. Tämä olisi avannut mahdollisuuden ”undercutiin” eli sijoituksen nappaamisen aikaisemmalla pysähdyksellä.

Räikkösen tullessa sisään pysyi Hamilton radalla. Tämä selittää myös, miksi Mercedeksen mekaanikot olivat varikolla odottamassa. Moni kritisoi saksalaistallin hämänneen Ferraria ja liikkuneen sääntöjen harmaalla alueella varikkomiehistön liikuttamisessa, mutta tästä ei ollut kyse. Tallilla oli vankka aikomus pysähtyä.

Kun Räikkönen teki stoppinsa aiemmin, muutti Mercedes taktiikkaansa. Uusilla renkailla Räikkönen olisi nopeampi, joten Hamiltonin saamiseksi edelle tarvittiin kahta asiaa. Turva-autoa tai tallipeliä.

Valtteri Bottaksen tulppana toimiminen tuomittiin joidenkin suomalaisten toimesta raskaasti, mutta puheet maanpetturuudesta ampuvat rajusti yli. Kansalaisuudella ei ole F1-piireissä mitään väliä. Ajoivatpa Mercedestä ja Ferraria ketkä tahansa, vastustajaa ei kumarreta niin vähäisestä syystä kuin samanvärisestä lipusta ajohaalarissa.

Bottas teki oman, likaisen mutta tärkeän, osansa mukisematta. Parin sekunnin taakse pudonnut Hamilton pääsi takaisin Räikkösen kantaan ja suomalaisen renkaiden pettäessä helposti ohi ja karkuun.

Ehkä tästä taistosta ei tarvitsekaan etsimällä etsiä syyllistä.

Miten Ferrari olisi voinut toimia toisin? On vaikea keksiä ratkaisua, jolla talli olisi voinut estää Mercedestä siinä vaiheessa, kun varikkostopit lähestyivät ja Hamilton oli hilannut itsensä Räikkösen kantaan.

Hamiltonin aikaisempi pysähdys olisi tuottanut undercutin avulla todennäköisesti vieläkin katkeramman kärkipaikan menettämisen. Myöskään Räikkösen varikkokäynnin venyttäminen ei kuulosta uskottavalta vaihtoehtoiselta strategialta. Suomalaisen stoppi tehtiin alussa käytössä olleen rengassarjan suorituskyvyn hiivuttua.

Ehkä tästä taistosta ei tarvitsekaan etsimällä etsiä syyllistä. F1 on pienten marginaalien peliä, ja joskus joku vain onnistuu toista hieman paremmin. Sen sijaan, että puhumme Ferrarin mokanneen, olisi syytä puhua Mercedeksen voittaneen.

Juuso Taipale
Twitter: @JuusoTaipale