Williamsin reservi- ja kehityskuljettaja Robert Kubica selvensi motiivejaan päätökselle ryhtyä brittitallin varakuskiksi pitkän moottoriurheilu-uran jälkeen.

Puolalainen konkaripilotti palasi tänä vuonna kuninkuusluokkaan vuosien tauon jälkeen. Monet kuitenkin yllättyivät meritoituneen pilotin päätöksestä hyväksyä testikuskin rooli sarjan pohjamudissa rämpivän Williamsin riveissä.

Jotkut ovat epäilleen Kubican laskeneen sen varaan, että hän pääsisi Williamsin kisakuskin tontille jomman kumman tallin nuoresta kuljettajasta, Sergei Sirotkinista tai Lance Strollista, epäonnistuttua tehtävässään.

Kubican mukaan kyse ei kuitenkaan ollut kisatilaisuuden odottelusta. Pahasta käsivammasta itseään vuosia kuntouttaneen formulaveteraanin tärkein tavoite oli vain palata F1-auton rattiin.

– Ei, yritin vain päästä ajamaan Formula 1 -autoa. Tällä hetkellä säännöt eivät suosi minua, koska formuloissa ei tehdä lähes yhtään testaamista. Minulle tärkeintä olisi päästä istumaan ratin taakse, Kubica valotti F1 Todayn haastattelussa.

Konkarikuljettaja korosti kuitenkin olevansa valmis tositoimiin tarvittaessa. Mies on varautunut kaikkeen.

– Tietetenkin sopimuksen kirjoitettuaan täytyy olla ammattimainen ja tarpeen vaatiessa hypätä autoon ja hoitaa työnsä.

– Se ei kuitenkaan automaattisesti tarkoita sitä, että voisin hoitaa kaikki kilpailut. Toisaalta se tarkoittaisi unelmani toteutumista, mutta toisaalta sillä ei välttämättä ole sitä onnellista loppua, jota toivon, puolalainen pohdiskeli.

Lähde: F1 Today