Sauber-kuski Charles Leclerc ylsi Singaporen F1-osakilpailussa kärkikymmenikköön suorituksella, joka ei jäänyt hänen mielestään kauas täydellisestä.

Suuriin parrasvaloihin Ferrari-huhujen myötä nousseella monacolaisella on ollut vaikea kausi. Nuorukainen ajoi viisi kisaa ilman ainuttakaan pistettä, ja keskeytti jopa kolmessa kilpailussa.

Kimi Räikkösen ensi kaudella Ferrarilla korvaava pilotti kärsi vielä viime perjantainakin Sauber-kilpurinsa teknisistä vioista. Ensin miehen autosta irtosi rengas ja sen jälkeen hän tuskaili autonsa polttoainekuorman kanssa.

Leclercin onni kääntyi kuitenkin hienolla tavalla sunnuntain kisassa. 20-vuotias ajoi puhtaan kisan ylittäen maaliviivan yhdeksäntenä. Taskuun kisasta jäi kaksi MM-pistettä.

– Olihan kisa – se oli lähellä täydellistä. Meillä oli vahvoja kierrosaikoja ja auton tasapaino tuntui hyvältä alusta loppuun, monacolaislupaus iloitsi F1:n verkkosivujen haastattelussa.

– Pelastimme upeasti viikonloppumme perjantain heikon vauhdin jälkeen. Onnistuimme taistelemaan keskikastin kärkeen strategiallamme ja pääsimme taas pisteille, Lerclerc kehui tallinsa otteita.

Lähde: F1.com