Kimi Räikköselle juotettiin Italiassa katkeraa kalkkia. Voiton renkaiden kulumisen vuoksi menettänyt suomalainen harmitteli tehtävänsä olleen käytännössä mahdoton hänen osaltaan kisan lopussa.

Ferrari-tähti tiesi, ettei voitto jäänyt vauhdista kiinni. Mercedeksen Valtteri Bottas uhrattiin suomalaisen tukoksi kisan voittajan Lewis Hamiltonin pysähtyessä varikolla.

– Se [auto] oli tarpeeksi nopea, mutta takarenkaat kuluivat liian aikaisin. Se oli hävitty taistelu. Yritin, mutta se oli mahdotonta loppupepelissä. Kaukana ideaalista. Tämän me kuitenkin saimme tänään, Räikkönen tiivisti tuntemuksensa kisan jälkeen.

Räikkönen vakuutti taistelleensa lopusta täysillä aivan viimeiseen asti. Ferrari-tähti kiitteli myös Monzan suurta yleisöä tuesta italialaistallin kotikisassa.

– Tietenkin yritimme parhaamme. Takarenkaani olivat vain jo mennyttä ennen kuin kisa loppui. Siellä takana ei ollut enää mitään jäljellä. Sitä on vaikea hyväksyä.

Ferrari-tähti pahoitteli menetettyä voittoaan Monzaan saapuneille faneille. Räikkönen heitti myös mielenkiintoisen heiton ensi vuoden Italian GP:stä, jonka voisi tulkita jonkinlaiseksi paljastukseksi uran jatkosta.

– Anteeksi, ettemme voittaneet. Ensi kerralla sitten, Räikkönen heitti.