Ferrarin Kimi Räikkönen ajoi paalupaikalle Monzan aika-ajoissa hurjan taistelun päätteeksi.

Vaikka Mercedeksen tähtikuljettaja Lewis Hamilton tykitti kolmannen session alussa uuden epävirallisen rataennätyksen Monzan radalla, ei britti onnistunut lopulta päihittämään Räikköstä.

Hamilton oli huippuvireessä Monzan aika-ajojen viimeisessä sessiossa. Brittikuskin yhden minuutin ja 19,390 sekunnin aika ei kuitenkaan lopulta riittänyt paalusijaan.

Kärkikuskit kävivät vaihtamassa välissä renkaita ja lähtivät haastamaan paalupaikasta uudestaan. Vaikka Hamilton paransi taas aikaansa, hirmuvauhtiin Ferrarinsa piiskannut suomalaiskuski iski kuitenkin vielä paremmaksi.

Suomalainen laittoi Hamiltonin ajaman tuoreen Monzan rataennätyksen vielä uusiksi yhden minuutin ja 19,119 sekunnin ajallaan.

Räikkösen suorituksesta teki vielä hurjemman se fakta, että suomalaisen nimiin kirjattiin samalla uusi kaikkien aikojen nopein kierros F1-autolla.

– Mainiota huomisen kannalta. Toivottavasti huomenna kaikki menee sujuvasti ja pääsemme samalle sijalle kisassa, Räikkönen kommentoi kisan jälkeen F1:lle.

– Tässä oli kuitenkin vasta puolet työstäni. En keksi kuitenkaan parempaa paikkaa ottaa paalupaikkaa kuin Monza, Ferrari-tähti iloitsi.