Force India on ottanut kovat keinot käyttöön suitsiessaan kuljettajiensa keskinäisiä jäsentenselvittelyjä. Jatkossa kuljettajat ovat tiukassa kurissa ja nuhteessa.

Sergio Perez ja Esteban Ocon kolaroivat eilisen Singaporen GP:n avausmutkassa. Oconin kisa päättyi seinään, ja Perez sai osakseen suoranaisia syytöksiä tahallisesta törmäämisestä tallikaveriinsa (uutinen).

Kaksikon välit viilenivät viime vuonna, kun keskinäisiä kolisteluja sattui niin ikään useassa kilpailussa. Tuolloin tallijohto määräsi kuljettajat noudattamaan tiukasti varikkomuurilta annettuja ohjeita kilvanajoa koskien. Tallimääräyksillä haluttiin estää kalliit lisävahingot ja pistemenetykset.

Tänä vuonna kuljettajat ovat saaneet ajaa toistaiseksi vapaasti toisiaan vastaan, mutta Singaporen GP:n jälkimainingeissa vanha määräys langetetaan uudelleen voimaan.

Uuteen omistajuuteen kesken kauden ajautunut talli menetti alkuvuoden pisteet, joten pienellä budjetilla operoiva talli joutuu kirimään saavuttaakseen hyvän sijoituksen valmistajien MM-sarjassa. Lisärahalle on tarvetta, mutta Singaporen kaltaisiin nollakisoihin ja kalliisiin korjauskuluihin ei ole varaa.

Szafnauer kertoi luottaneensa kuljettajiinsa ennen lähtövalojen sammumista.

– En muistuttanut heitä viime vuoden säännöstä, mutta ehkä minun olisi pitänyt. Mutta he tietävät sen nyt. He eivät saa ajaa toisiaan vastaan kilpaa, Szafnauer jyrähtää Autosportille.

Pomo näki myös syyllisen tapaukselle.

– Checon (Perez) olisi pitänyt jättää enemmän tilaa ulkopuolelleen. Oconilla ei ollut mitään paikkaa mihin mennä. Mutta tallikaverusten ei pitäisi käyttäytyä näin, kunnioitus täytyy säilyttää. Pelin henki on nyt selvä. Ensi kisassa heitä koskee vanha sääntö, eikä tämä tule enää koskaan toistumaan.