Autosportin F1-asiantuntijan Gary Andersonin mukaan Kimi Räikkösen hankkiminen saattaa kostautua Sauberin tallille, jos suomalaiskuski ei yllä kilpailukykyiseen vauhtiin hitaammassa autossa.

Kuten tällä kaudella on nähty, Räikkönen Ferrarin ratissa on edelleen erittäin väkevä yhdistelmä. Mies on ajanut toistuvasti palkintokorokkeelle ja kellotti Monzan aika-ajoissa uuden F1-historian nopeimman kierroksen.

Formulatekniikan konkari Anderson kuitenkin muistuttaa, ettei Räikköselle ole tiedossa Ferrarin kaltaista kalustoa Sauberilla. Vaikka sveitsiläistalli on yksi keskikastin vahvimmista kilpailijoista, ei sen vauhti vedä vertoja kärkitallien kilpureille.

– Suurin kysymys on se, löytyykö häneltä enää vanhaa vauhtiaan. Ferrarilla hän oli keskiarvolta muutaman kymmenyksen Vetteliä jäljessä, joten tiedämme, ettei hän ole nopein.

– Jos olisin Sauber, olisin huolissani, onko hän siellä tekemässä muuta kuin valmistautumassa eläkepäiviin. On totta, että Ferrari voisi vaihtaa kuskit päittäin takaisin, jos Charles Leclerc epäonnistuisi. En kuitenkaan usko sen tapahtuvan, Anderson pohtii.

Anderson kuitenkin näkee tilanteen voivan kääntyä toisinkin päin. Sauberilla Räikkönen on selvä ykköskuski ja pääsee nauttimaan tallin täydestä tuesta.

– Ehkä pienempään talliin liittyminen, joka voi keskittyä häneen saa hänestä enemmän irti. Hän on erittäin tasainen kuski, eikä tee juurikaan virheitä. Jos auto on hyvä, hän ajaa varmastikin pisteille, formulakonkari kirjoittaa.

– Jos olisin Sauber, haluaisin hänen rinnalleen nuoremman kuskin, jolla on vielä jotain todistettavaa. Se saattaisi saada parhaat suoritukset Räikkösestä ja hänen kokemuksestaan irti, Anderson ehdotti.

Lähde: Autosport