Tallipäällikkö Christian Hornerin mukaan Red Bull ei halunnut napata Esteban Oconia sisartallinsa Toro Rosson riveihin miehen Mercedes-kytkösten vuoksi.

Force Indian nimissä ajava ranskalaislupaus on yksi parhaimmista kuljettajista, jotka astuvat vapaille markkinoille kuluvan kauden jälkeen. Vaikka nuorukaisen lahjakkuutta on kehuttu jatkuvasti monelta suunnalta, on hänellä ollut suuria vaikeuksia löytää työpaikkaa F1-sarjassa.

Oconin suurimpana hidasteena on tuntunut olevan hänen sopimuksensa, jonka Mercedes omistaa.

Nousua kuninkuusluokan mestaruustaisteluun rakentava Renault olisi palkannut mielellään ranskalaispilotin talliinsa, mutta lopulta Mercedes-tausta nousi liian merkittäväksi esteeksi.

Renault ei halunnut joutua riippuvaiseksi kilpailevan valmistajan suunnitelmista. Nyt myös Red Bullin tallipomo Horner paljasti pohtineensa samoja asioita Oconin suhteen.

Brittikonkarin mukaan Ocon olisi ollut mainio lisä Toro Rosson kokoonpanoon. Kuskin sopimus Mercedeksen kanssa teki tilanteesta kuitenkin mahdottoman energiajuomayhtiön tallille.

– Hulluin tilanne on se, että tarjolla olisi Oconin kaltainen kuljettaja, joka saattaa jäädä ilman kisakuskin paikkaa ensi vuonna. Jos hän olisi sopimuksellisesti vapaa, hän olisi päivänselvä ehdokas Toro Rossolle, Horner harmitteli Motorsportin haastattelussa.

– Red Bull ei ymmärrettävästi kuitenkaan aio sijoittaa Mercedes-kuljettajaan. En odottaisi samaa, jos tilanne olisi toisin päin, tallipamppu perusteli.

Lähde: Motorsport