Valtteri Bottaksen tilastoknoppia rumentaa yksi karmeiseva epäonnen hetki

© Kuva: Getty Images

F1-kauden puoliväli on aika tilastoanalysoinneille. Racefans.neti teki sen jokaisen kuljettajan osalta.

Sivusto kertoi jokaisen kuljettajan kohdalla yhden mielenkiintoisen tilastoknopin. Uutisoimme aiemmin Kimi Räikkösestä ja hänen avauskierroksen kirouksestaan. Valtteri Bottaksen kohdalla käy hyvin selväksi vanha totuus: valhe, emävalhe, tilasto.

Bottaksen tilastoknopissa sivusto huomauttaa Mercedeksen suomalaiskuskin tipahtaneen keskimäärin 0,9 sijoitusta siitä, mistä hän lähti liikkeelle aika-ajojen jälkeen. Kuulostaa pahalta, mutta sivusto ottaa huomioon Bottaksen suuren epäonnen Bakussa.

– Ilman rengasrikkoa kärkipaikalta ja putoamista tulosluettelossa sijalla 14 olisi hän pudonnut vain 0,1 sijoitusta.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…