Belgian GP:n voittanut Sebastian Vettel myönsi olleensa onnekas kilpailun lähdössä, joka pilasi monen kuskin kisan heti alkumetreillä.

Span osakilpailun lähdöstä ei puuttunut draamaa. Heti lähtösuoran jälkeen nähtiin suuri joukkokolari, jossa McLaren Fernando Alonson auto sinkoutui hurjaan ilmalentoon liikenneruuhkassa sattuneen ketjureaktion johdossa.

Rytäkässä meni kerralla pilalle muun muassa Vettelin tallitoverin Kimi Räikkösen kilpailu. Kisan kärjestä aloittanut Vettel kuitenkin säästyi onnekseen vahingoilta ja pääsi painelemaan täyttä vauhtia eteenpäin.

Vettel korosti saaneensa lähdön ajoituksen todella hyvin kohdilleen. Mies heitti myös pienen kuitin kärkihaastajansa Lewis Hamiltonin suuntaan aggressiivisista liikkeistä kisan lähdössä.

– Hyvä lähtö. En tiedä näkikö Lewis minua, hän puski minut aika reilusti vasemmalle lähdössä. Otin kuitenkin rauhassa. Tiesin, että hetkeni tulisi myöhemmin. Ajoitus on tärkeää ja onistuin hallitsemaan sen todella hyvin, Ferrari-tähti iloitsi kilpailun jälkeisessä haastattelussa.

Kun lähtö oli klaarattu onnistuneesti, ei Vettelillä ollut enää ongelmaa pitää voittoasemastaan kiinni. Edes kierroksella ohitettavien läpi navigoiminen ei aiheuttanut ylimääräisiä sydämenlyöntejä.

– Ensimmäisen käännöksen jälkeen todella sujuva kisa. Menin liikenteen läpi siinä, olin aika onnekas että pääsin heistä ohi suorilla. Lewis puski todella lujaa, mutta näin, ettei hän enää puskenut täysillä viimeisellä 15 kierroksella.

– Nautin todella kisasta. Tällä radalla on mukava ajaa, ja hyvällä autolla se on entistä mukavampaa, Vettel kehui.