Williamsin reservi- ja testikuski Robert Kubica tietää kisatuntuman puutteen olevan hänen suurin haasteensa siinä tilanteessa, jos hän saisi ylennyksen tallinsa kisakuljettajaksi.

Toinen Williamsin kisakuskeista, Lance Stroll saattaa vaihtaa maisemaa milloin tahansa. Nuorukaisen odotetaan siirtyvän pian Force Indian F1-talliin, jonka hänen isänsä Lawrence Strollin johtama sijoittajaryhmä osti hiljattain.

Stroll antoi ymmärtää aiemmin perjantaina siirron olevan mahdollinen jo keskellä kuluvaa kautta. Kyseisessä tilanteessa Kubica nostettaisiin lähes varmasti Williamsin kisakuskiksi ainakin loppukauden ajaksi.

Ensimmäinen F1-kisa miltei kahdeksaan vuoteen saattaa olla yhä lähempänä. Kubica kuitenkin tiedostaa, millaisia haasteita äkillinen kisakuskiksi hyppääminen tarjoaisi.

– Tietenkään se ei ole helppoa, kun pitäisi alkaa ajaa kärkikuskeja vastaan keskellä kautta. Vaikka minulla on ollut jotain tilaisuuksia ajaa autoa, minulta puuttuu yhä kokemusta. Silloin se olisi vain tehtävä, F1-veteraani mietti Motorsportin haastattelussa.

Puolalainen luottaa Williamsin laskeneen hänen kisakokemuksensa varaan juuri Strollin siirtospekulaation kaltaisen tilanteen varalta.

– Uskon myös siihen, että kun Williams lähestyi minua tämän roolin tiimoilta, heillä ei ollut epäilystäkään siitä, ettenkö pystyisi siihen [kisakuskin rooliin]. Tällä hetkellä käynnissä oleva spekulointi ei kuitenkaan vaikuta minuun. Teen työtäni. Katsotaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan, Kubica päätti.

Lähde: Motorsport