Red Bullin tallipäällikön Christian Hornerin mukaan Fernando Alonso ei ole saanut läheskään niin monta sopimustarjousta tallilta kuin hän aiemmin väitti.

Alonso sanoi tuoreessa Sky Sportsin haastattelussa saaneensa viimeisen seitsemän vuoden mittaan jopa kuusi sopimustarjousta Red Bullilta.

Viimeisimmät kaksi tulivat espanjalaiskonkarin mukaan tänä kesänä – ensimmäinen Monacon jälkeen ja toinen elokuussa. Alonso väitti Red Bullin tiedustelleen, tulisiko hän talliin Renaultille siirtyvän Daniel Ricciardon tilalle.

Horner tyrmäsi F1-mestarin puheet hölynpölynä. Red Bull -pamppu myönsi tarjonneensa Alonsolle sopimusta vain kerran kymmenen vuotta sitten.

– Tarjosimme Fernando Alonsolle sopimusta, mutta se tapahtui jo vuonna 2007! Minun tietääkseni kukaan Red Bullin sisältä ei ole tarjonnut hänelle mitään sen jälkeen, tallipomo taivasteli Motorsportin haastattelussa.

Espanjalaisen pitkäaikaisen agentin Flavio Briatoren ja jopa F1:n johtoyhtiön FOM:n tiedettiin kysyneen Red Bullilta, kaipaisivatko he Alonson palveluksia. Horner ei kuitenkaan kokenut Alonson sopivan miehistöönsä.

– Hän on mahtava kuljettaja ja todellinen lahjakkuus, mutta hän ei vain sovi tallimme profiiliin. Olemme panostaneet niin menestyksekkäästi nuorisoon ja tallimme junioriohjelmaan viimeisen kymmenen vuoden aikana, Horner perusteli päätöstään.

Lähteet: Sky Sports, Motorsport