Red Bullin tallipäällikkö Christian Horner toivoo pitkäaikaisen vastustajansa McLarenin palautuvan pian alennustilastaan.

McLarenin ansiokkaaseen historiaan kuuluu lukuisia mestaruuksia ja huippukuljettajia. Mittavasta palkintokaapistaan huolimatta talli on ajautunut viime vuosina kauas Formula 1:n kärjestä.

Talli toivoi pikaista paluuta sarjan kärkikamppailuun uuden moottoritoimittajan Renaultin voimin tällä kaudella. Vaikeudet ovat kuitenkin jatkuneet, jonka vuoksi McLaren on uudistanut johtajistoaan ja organisaatiorakennettaan suuresti kevään ja kesän mittaan.

Brittitallin johtomiehen mukaan McLarenilla on niin kunniakas tausta F1-sarjassa, että se ansaitsisi palata jälleen lajin huipulle.

Hornerin mielestä maanmiehiensä nousu olisi erityisen tärkeää sarjan kiinnostavuuden kannalta. Red Bull -pamppu uskoo, ettei McLarenin kaltaista klassikkotallia ole varaa menettää.

– McLaren on loistava talli. Sillä on valtava historia. Se taitaa olla toiseksi eniten voittanut talli Formula 1:ssä, joten F1 kaipaa heitä takaisin huipputasolle, tallijehu vetosi Motorsportin haastattelussa.

– Heillä on tietenkin omat haasteensa tällä hetkellä. He näyttävät olevan hieman sekasorrossa. Toivottavasti he saavat asiansa kuitenkin kuntoon aikanaan, Horner toivoi.

Lähde: Motorsport