McLarenilta painetta toiselle kuskille – yksi asia avittaisi jatkosopimuksen saamisessa

© Kuva: Getty Images

McLarenilla toista kautta kisaavan Stoffel Vandoornen jatko tallissa on uhattuna. Belgialaiselle esitetään yksi kova vaatimus, joka auttaisi kummasti miehen jatkohaaveissa.

Vandoornen tilasto tallikaveri Fernando Alonsoa vastaan on tältä kaudelta synkkä. Mies ei ole onnistunut lyömään kaksinkertaista maailmanmestaria vielä kertaakaan kauden 12 aika-ajossa. Alonso on kerännyt tällä kaudella 44 MM-pistettä, Vandoorne vaivaiset kahdeksan.

McLarenilla riittää pähkäiltävää kuskivalinnoissaan, sillä kummankin tämän vuoden kuskin jatko tallissa on auki. Alonso tähyilee mahdollisuuksia siirtyä IndyCariin, Vandoornen uhkana on hänen tulostasonsa. Tallin tiedetään havitelleen ainakin Carlos Sainzia ja juniorikuljettajaansa Lando Norrisia toiseksi kisakuljettajakseen.

McLarenin toimitusjohtaja Zak Brown kommentoi belgialaiskuljettajansa asemaa tallissa painokkaasti.

– En halua sanoa meidän olevan pettyneitä häeneen. Mutta haluaisimme nähdä hänen kykenevän lyömään Alonson useammin, Brown toteaa Autosportille.

Talli osaa katsoa Vandoornen otteita myös tuloslistan ulkopuolelta.

– Emme ole pystyneet antamaan hänelle tarpeeksi hyvää autoa. Lisäksi Fernandoa vastaan kuka tahansa on hätää kärsimässä. Kaiken huomioon ottaen Stoffel tekee mielestämme hyvää jälkeä, mutta hänen pitää pystyä lyömään Alonso useammin.

Kaikki jääkiekon MM-kisoista: matsit ilmaiseksi, sarjataulukko, otteluohjelma…