Sauberin F1-tallin ruotsalaiskuski Marcus Ericsson pitää omaa ajotapaansa selvästi erilaisena tallitoveriinsa Charles Leclerciin verrattuna.

Ericsson arvioi Leclercin pitävän erityisen vakaasta keulasta autonsa säätöjen osalta.

– Luulen Charlesin pitävän todella paljon kiertoliikkeestä autossaan ja todella vahvasta etuosasta. Häntä ei haittaa, jos perä on hieman epävakaa, ruotsalaispilotti kertoi Motorsport Weekille.

– Minulla se on taas päin vastoin. Minä pidän auton takapäähän varaamisesta. Erityisesti mutkiin mennessäni haluan perän olevan vahva, jotta voin tuntea pidon taka-akselissa, Ericsson valotti mieltymyksiään.

Ruotsalaisen mukaan erot vaikuttavat erityisesti siihen, miten Sauber kehittää autoaan. Ajoittain kilpurin päivitykset suosivat enemmän toisen kuskin ajotapaa.

– Siinä asiassa olemme hieman erilaisia. Hän haluaa tuntea pidon etuakselissa ja minä taka-akselissa. Ehkä siihenkin liittyy jotain, että Pirellit ovat varsin herkkiä, varsinkin pehmeämmät seokset, ruotsalainen pohdiskeli.

– Olen kuitenkin varma, että auton muutoksilla voimme löytää tavan saada sen toimimaan myös minullekin, Ericsson korosti.

 

Lähde: Motorsport Week