Mercedeksen strategiapäällikkö James Vowlesin anteeksipyyntö Lewis Hamiltonille Itävallan GP:ssä keräsi kehuja tallipäällikkö Toto Wolffilta.

Strategikko teki pahan virheen Itävallan GP:ssä pidettyään Hamiltonin poissa varikolta virtuaalisen turva-auton aikana.

Hamiltonin auton renkaat eivät kestäneet kisaa loppuun. Toisesta lähtöruudusta kilpailun aloittanut brittitähti päätyi keskeyttämään rengasrikon vuoksi aivan kisan loppuvaiheilla.

Vowles myönsi virheensä suoraan Hamiltonille tiimiradiossa, kun talli havaitsi mestarikuskin renkaiden vetävän viimeisiään. Strategiapomo yritti parhaansa motivoidakseen kuskiaan.

– Olen pahoillani, Lewis. Anna meille kaikki, mitä pystyt. Uskomme ja luotamme sinuun, Vowles sanoi tiimiradiossa.

Wolff kertoi myöhemmin Motorsportille, että päätös Vowlesin radioviestistä tehtiin pääasiassa Hamiltonin kannustamiseksi. Mercedes tiesi rengasrikon olevan edessä.

Tallipomo kehui Vowlesia suoraselkäisestä teostaan. Wolffin mielestä ele kertoi paljon F1-konkarin luonteesta.

– Minun mielestäni James on yksi parhaista koskaan. Vaatii rohkeutta tulla esille miljoonien ihmisten edessä ja sanoa, että se oli minun virheeni, voit vielä tehdä tämän sillä autolla, joka sinulla on, Wolff hehkutti Motorsportille.

– Jamesin radioviesti kertoo siitä ajattelutavasta, joka meillä on. Kykenemme sanomaan, että olemme tehneet virheen. Annamme hänelle myös mielenrauhan sulkemalla asian. Tunnustamme virheen tallin sisällä ja kerromme sen olleen meidän virheemme, jotta hän voi jättää sen taakseen, tallipamppu valotti.

Lähde: Motorsport