Mercedeksen F1-tallin johtomies Toto Wolff on erittäin tyytyväinen Valtteri Bottaksen uudesta jatkosopimuksesta. Tallijehulla on vahva usko suomalaiskuskin potentiaaliin.

Wolff korosti olevansa todella vakuuttunut nastolalaistähden otteista radalla tällä kaudella.

Bottas on tällä hetkellä MM-taiston viidentenä. Mies on ajanut toiselle sijalle jopa neljästi ja kilpailujen voittokin on ollut lähellä toistuvasti.

Tämän kauden loistoa ovat himmentäneet ainoastaan epäonniset Mercedeksen tekniikkaviat ja taktiikkavirheet, joille suomalainen ei ole itse voinut mitään.

Wolff on luottanut suomalaiskuskiin kuitenkin koko ajan. F1-konkari arvioi Bottaksen olevan mestaruustaistelun johdossa ilman epäonneaan.

– Valtterin suoritukset ovat olleet loistavia tällä kaudella ja ilman meidän virheitämme ja hänen epäonneaan hän voisi johtaa mestaruuskamppailua tällä hetkellä, Wolff vakuutti Formula 1:n verkkosivujen haastattelussa.

Kun Mercedes pohti ensi kauden kuljettajavalintojaan, Bottaksen etuna oli myös hänen luonteensa ja sujuva suhteensa koko tallin henkilöstön kanssa.

– Kun päätimme valita Valtterin vuodelle 2019, kyse ei ollut vain hänen epäilemättömästä vauhdistaan ja työmoraalistaan vaan kyse oli myös hänen luonteestaan. Hänen suhteensa tallin ja Lewisin [Hamiltonin] kanssa on ollut avoin ja luottavainen ilman mitään politiikkaa, Wolff ylisti.