Ferrarin viime aikoina parantunut suorituskyky on saanut muut tallit varpailleen. Tallin viime kisojen päivitysten huhutaan antaneen sille massiivisen tehonlisäyksen.

Puhetta on riittänyt tallin käyttämästä ratkaisusta MGU-H:n eli sähköenergian toimeenpanevan osan suhteen. Tallin on uskottu kiertävän sääntöjä käyttämällä ratkaisua, joka mahdollistaa sen ylittävän sääntöjen rajaamat maksimimäärät tehoja sääntöjä vähintäänkin arveluttavalla tavalla.

FIA on tutkinut asian, mutta se ei ole päätynyt rankaiseviin toimenpiteisiin. Monacon GP:n jälkeisten vapauttavien tutkimusten jälkeen italialaistalli on päässyt kunnolla vauhtiin.

Auto Motor und Sport raportoi muiden tallien mitanneen Ferrarin kiihtyvyyden parantuneen huomattavasti sekä Kanadan että Itävallan kisaviikonloppujen aikana.

Lehden siteeraamien kilpailevien tallien mukaan tehonlisäystä on tapahtunut massiiviset 38 hevosvoimaa tai 28 kilowattia.

– Se on saman verran kun kehitystyötä tapahtuu yleensä parissa vuodessa, lehdelle kerrotaan.

Kimi Räikkönen ajaa vanhemmalla moottorin kehitysversiolla, mutta myös hänen suoravauhtinsa on parantunut huomattavasti. Lisäkyytiä ovat löytäneet viime kisoissa myös italialaistallin asiakkaat Sauber ja Haas. Koska kaikille on vaihdettu uusi MGU-H, uskotaan kilpailevissa talleissa tämän olevan selittävä tekijä paremmalle suorituskyvylle.